Frölunda utbildar regionen
Publicerad: 2022-11-21
FHC
Frölunda HC vill stärka hockeyn i hela regionen, ett led i det är genom att anordna clinics för att utbilda andra klubbar.

Frölunda HC har sedan några år jobbat med en gemensam spelidé genom föreningens alla åldersgrupper, vi vill därför med hjälp av clinics försöka inspirera och entusiasmera klubbar och tränare i regionen att ta till sig samma spelidé.

– Vi hoppas kunna bygga en bro via tränare till ungdomsspelare i hela regionen så att de får utbildning i Frölundas syn kring vad som krävs för att bli en bra och modern hockeyspelare, säger Göran Pegenius.

Våra clinics genomförs som föreläsningar kvällstid i Frölundaborg och vi har träffar med olika målgrupper som t.ex. istränare, målvaktstränare och tränare för tjejer. Temat på träffarna fokuserar på ledarskap, taktik, teknikträning, ungdomsträning, rekrytering eller målvaktsspel.

Frölunda genomför även speciella clinics för tjejer som spelar hockey. I de flesta föreningar är det för få tjejer för att ha egna lag, syftet med Frölundas träffar är därför att alla tjejer skall få chansen att spela och träna tillsammans med bara tjejer. Träffarna genomförs med olika åldersindelningar och är mycket uppskattade!

Kommande planerade aktiviteter:
23/11 Träff för tjejer i alla åldrar i Landvetter
24/11 Träff för tjejer som är målvakter
1/12 Träff för tjejer 2011-2014
4/12 Träff för tjejer 2007-2010
5/12 Clinic för tränare
18/12 Matchdag för tjejer 2003-2009

Är man intresserad av att vara med kontaktar man Göran Pegenius på [email protected].

Efraim Larsson