Två segrar under söndagens match
Publicerad: 2023-01-08
FHC DAM
Det var inte enbart tre poäng och en seger mot Hvidovre som firades under söndagen. En serieseger stod på spel och även den säkrade Frölunda HC.

Det var en spännande och jämn första period som välkomnade publiken inne i Frölundaborg. Med en serieseger på spel gled Frölunda in på isen taggade, men det var Hvidovre som med sina totalt tio spelare kunde bryta målnollan idag. Bortalaget tog ledningen i den sjunde minuten och spänningen ökade i ishallen.

– Jag tycker att vi inte kommer ut som vi hade planerat, men vi måste hålla oss lugna och spelar vi som vi ska kommer målen att komma, förklara Jennifer Carlsson efter matchen.

Frölunda hade 26 skott på mål under det första 20 minuterna och varje skott fick publiken att resa på sig. Publiken fick stå ännu en gång och jubla till en kvittering som kom från Jennifer Carlsson i den tolfte minuten.

– Det var riktigt skönt att sätta den första. Vi hade haft många chanser men aldrig några puckar som gick in i mål. Det kändes som det gav oss energi och vi bara fortsatte att köra, säger Jennifer Carlsson.

Jämn start inför andra perioden

Med lika siffror på måltavlan när den andra perioden startade satt spänningen kvar. Dryga fem minuter in i andra gled Michelle Karvinen fram på isen och gav hemmalaget en ledning. En utökad ledning kom kvicka två minuter senare, återigen via Michelle Karvinen. Frölunda fortsatte att pressa på med totalt 23 skott på mål i andra perioden där Hvidovres målvakt visade sig stark och tog många räddningar för sitt lag. Ett andra powerplay till Frölunda kom med sex minuter kvar av den andra perioden men utan förändring på måltavlan och det stod 3-1 inför sista perioden.

Seger på seger

Måltavlans siffror ändrades snabbt och det stod 4-1 efter endast en minut in i den sista perioden. Frölunda kör på snabba anfall och Hvidovre försvarar sig men får även de till anfall, dock utan reslutat. Under det sju sista minuterna av matchen ökar Frölunda tempot i hallen, sätter tre puckar i kassen och en seger på hemmaplan satt på sin plats. De fick inte enbart fira söndagens seger utan även seriesegern som nu var säkrad.

– Det känns jättebra och superkul, verkligen något man längtat efter, avslutar Jennifer med att berätta.