Smakstart på helgen efter derbyvinst
Publicerad: 2023-01-13
FHC DAM
Fredagshockey, derby och en vinst med tvåsiffrigt. Otursdagen fredagen den 13:e verkade inte ha någon effekt på Frölundas framfart. Borta mot Hovås kammade laget hem ännu en seger.

Under fredagskvällen stod en ny bortamatch på schemat för Frölunda. Denna gång behövde laget bara färdas drygt 1,2 mil till Askims ishall där det vankades derby mot Hovås HC.

– Det är alltid kul med Göteborgsderbyn. Det blir lite extra känslor ute på isen och några av spelarna känner laget sedan innan. Det blir tufft i vissa närkamper, men vi håller det på isen och sedan går man tillbaka till att vara kompisar efteråt, säger assisterande tränare Marcus Anselm.

Något tal om att sitta kvar på bussen fanns därmed inte på kartan.

Nej, det dröjde bara två minuter innan kvällens första mål skulla komma. Det var bortalaget Frölunda som tog ledningen genom Jil Kündig, som fick sätta sin andra puck för säsongen. 2-0 kom när klockan stod på 09:37 och därefter fortsatte det att rulla på för Frölunda. I matchens första powerplay såg Hanna Olsson till att ställningen blev 3-0 till fördel för det vitklädda bortalaget.

– Vi var spelförande i samtliga perioder. Hovås stack upp några gånger och skapade några lägen, men annars lyckades vi hålla dem på utsidan och transporterade upp pucken snabbt i anfallszon igen, säger Marcus Anselm.

Övertaget syntes inte bara på isen, Frölunda vann skotten i den första perioden med 25-1. Totalt blev det sex mål för laget i den första perioden varav två kassar kom med mindre än 15 sekunder kvar att spela. Dessa mål gjordes av Michelle Karvinen och Sarah-Eve Coutu-Godbout.

Den sistnämnda inledde även mittenakten med att skapa nätrassel. Efter knappa två minuter av den andra perioden utökade hon Frölundas ledning till 7-0. Därefter var det Andrea Dalen som klev fram två gånger om och inför den tredje perioden var ställningen således 9-0 till Frölunda.

– Vi var lite rakare på mål i första och tredje perioden, vilket gav mer utdelning. Överlag spelade vi ändå vårt spel matchen rätt igenom, säger Anselm.

3:33 in i den tredje perioden gjorde Andrea Dalen, passande nog, sitt tredje mål i matchen. Även Sarah-Eve Coutu-Godbout skulle göra ett hattrick. Trots att Frölunda dragit på sig en utvisning och spelade med en man mindre på planen såg kanadensiskan till att utöka ledningen till 11-0. Målet kom dryga minuten efter Dalens. Michelle Karvinen ville inte vara sämre utan såg också till att skriva in sig i målprotokollet hela tre gånger i den sista perioden. Spiken i kistan kom från Jennifer Carlsson och slutresultatet blev 16-0 till Frölunda.

– Jag gillade vår insats genom hela matchen. Vi höll en jämn och bra nivå och hade fokus på vårt spel rätt igenom. Vi spelade bra för varandra, säger Anselm.

Redan på söndag är det dags för ny match.

– Det ska bli jättekul att spela hemma i borgen igen. Vi är lediga imorgon sedan så ser vi fram emot matchen mot Vänersborg.

Matchfakta

Hovås HC - Frölunda HC 0-16 (0-6, 0-3, 0-7)
Skott: 9-76 (1-25, 3-20, 5-31)
PIM: 4-10 (2-2, 2-6, 0-2)
Åskådare: 85

Period 1
0-1 (02:15) | Jil Kündig (Karin Svedberg, Nellie Svensson)
0-2 (09:37) | Ebba Strandberg (Hanna Olsson, Michelle Karvinen)
0-3 (14:37) | Hanna Olsson (Ebba Strandberg, Andrea Dalen) PP
0-4 (15:02) | Linnéa Pettersson Dove (Sarah-Eve Coutu-Godbout)
0-5 (19:46) | Michelle Karvinen (Hanna Olsson, Andrea Dalen)
0-6 (19:59) | Sarah-Eve Coutu-Godbout
Period 2
0-7 (21:45) | Sarah-Eve Coutu-Godbout (Jennifer Carlsson)
0-8 (33:42) | Andrea Dalen (Michelle Karvinen, Hanna Olsson)
0-9 (35:48) | Andrea Dalen (Hanna Olsson, Ebba Strandberg)
Period 3
0-10 (43:33) | Andrea Dalen (Michelle Karvinen, Ebba Strandberg)
0-11 (44:44) | Sarah-Eve Coutu-Godbout
0-12 (48:10) | Michelle Karvinen (Andrea Dalen, Hanna Olsson)
0-13 (48:58) | Michelle Karvinen (Hanna Olsson, Holly Boney)
0-14 (50:00) | Sarah-Eve Coutu-Godbout (Hanna Olsson)
0-15 (55:21) | Michelle Karvinen (Ebba Strandberg)
0-16 (56:08) | Jennifer Carlsson (Linnéa Pettersson Dove, Sarah-Eve Coutu-Godbout)

Så här ställde Frölunda upp:
Michelle Karvinen - Hanna Olsson - Andrea Dalen
Sarah-Ève Coutu-Godbout - Jennifer Carlsson - Linnéa Pettersson Dove
Jil Kündig - Karin Svedberg - Ella Thorbard
Rebecka Durell

Ebba Strandberg - Lauren MacInnis
Holly Boney - Maja Beverin
Annelie Zander - Nellie Svensson
Lærke Søndergaard

Stephanie Neatby (Ellen Jeansson)

Anna Fröjd