Tung förlust i Timrå
Publicerad: 2022-12-01
Frölundas vinstsvit bruten i Timrå.

Det var två formstarka lag som kom till matchstart på torsdagskvällen i NHC Arena. Frölunda med sex raka vinster (CHL inräknat) och Timrå med tre raka. Det blev dock en kalldusch från start när Timrås Jonathan Dahlén redan efter en minut la in pucken i nätet bakom Frederik Dichow. Perioden som följde målet gick mestadels i Timrås dominans och hemmalaget kunde göra 2-0 fem minuter efter det första. I slutet av den första perioden fick Frölunda en fin chans när Filip Johansson hittar in till Loui Eriksson framför mål men pucken studsade i målburen och Frölunda gick till pausvila med ett 2-0-underläge.
– Det är slarvigt på många sätt, passningsspelat och tävlingen saknas, sa Nicklas Lasu I C More efter den första perioden.

Timrås 3-0 kom via Albin Lundin fem minuter in i den andra perioden och Frölunda bytte målvakt. Frederik Dichow ut och Lars Johansson in. Frölunda har några chanser att reducera i både andra och tredje men det blir inga mål för Göteborgslaget ikväll. Istället är det Timrå som gör 4-0 med dryga tre minuter kvar och 5-0 i matchens slutsekunder. Timrå vinner torsdagens match med 5-0.
– Jag är givetvis grymt besviken, sa Roger Rönnberg efter matchen.

Frölundas nästa match är på lördag mot Brynäs i Monitor ERP Arena. Matchstart 15.15.

Timrå IK vs Frölunda HC 5-0 (2-0, 1-0, 2-0)
Skott: 29-23 (10-6, 6-10, 13-7)