OT-förlust i försäsongsdebuten
Publicerad: 2021-08-10
Försäsong
Frölunda HC:s första match för säsongen spelades mot Rögle BK i Kungsbacka Ishall inför efterlängtade åskådare på läktarna.

Avsaknaden av publik under fjolåret var såväl överväldigande som deppig, därför var det en enorm stämningshöjare när Frölunda skrinnade ut på isen i Kungsbacka till tonerna av ”Till Scandinavium”.
Vi bevittnade en fysisk och tung matchinledning i säsongens första träningsmatch, med två lag som gav allt ifrån nedsläpp. En tidig Frölundautvisning gav Ängelholmslaget möjligheten att ta kommando i matchen, något man också gjorde när Oskar Stål-Lyrenäs, som sköt in 1-0 till Rögle ifrån slottet.

Även Frölunda skulle utnyttja sitt första numerära överläge, när Ryan Lasch lade en fin passning till Mattias Norlinder, som dundrade in kvitteringen med ett tungt direktskott och 1-1 i paus var ett faktum.

Dubbelt Mattias

Frölunda fick inleda mittenakten i numerärt överläge och var, i efterdyningarna av det, nära ett ledningsmål. I stället var det Rögle som återtog ledningen, drygt tre minuter in i mittenakten, när Tyler Kelleher tog saken i egna händer, rundade kassen och lade in 2-1 under Niklas Rubin.

Mittenakten var den klart starkaste ur Frölundaperspektiv, där många attacker renderade i en hel del fina målchanser. Simon Edvinsson rundade offensiv kasse och försökte hitta in till Theodor Niederbach i slottet, men fick se pucken passera lagkamraten och istället bli suveränt upplagd åt Jens Olsson, som tryckte till direkt och med en fin pärla överlistade Calle Clang i Rögles mål för 2-2.

Det skulle vara backarnas afton att producera framåt, för innan mittenakten var till ända skulle Mattias Norlinder skrivas in i målprotokollet igen – även det i spel fem mot fyra.
I en tilltrasslad situation framför kassen gled pucken ut bakom Röglemålvakten där Norlinder bara hade att störta fram och peta in pucken i öppet mål för ett ledningsmål.

– Det var väl kanske inte ett av mina svåraste mål i karriären. Det blev lite grötigt och pucken gled ut, så det var bara skrinna fram och peta in den, kommenterade Norlinder om målet.

EN MYCKET SVÄNGIG TREDJEPERIOD kunde ha slutat med storseger åt båda håll, för det skapades ett par riktigt vassa chanser mot de båda målmännen Rubin och Clang; som stod för flera fina räddningar. Tyler Kelleher stod påpassligt och rakade in 3-3 när lite drygt halva den tredje perioden återstod.

Det var främst framåt slutet av perioden som Frölunda verkligen skapade sina chanser att göra ett segermål, inte minst när Patrik Carlsson fick ett fint avslutsläge i slottet när tolv sekunder återstod av den tredje perioden. Calle Clang stod i vägen då och istället kunde Rögle utnyttja ett numerärt överläge i förlängningen och ta hem segern med 4-3.

– Först och främst är det kul att vara i gång igen, det var ett tag sen, och kul att få spela mot andra än internt. Men det är surt att torska så klart, det är alltid tråkigt, kommenterade tvåmålsskytten Mattias Norlinder efter slutsignalen och utvecklade:

– Första perioden var lite stissigt, tycker jag. Vi lugnade ned oss ganska bra till andra perioden, med mer puckkontroll och det tycker jag vi kan bygga vidare till nästa match. Vi behöver vara stabilare över hela planen, både offensivt och defensivt. Ingenting är perfekt, så vi måste finslipa detaljer och jobba vidare.
– ’Jensas’ (Jens Olsson) mål var ju betydligt mycket finare än mina båda, så all credd till honom, avslutade Norlinder.

Kommande matcher
Torsdag 12/8, kl 18:00, Träningsmatch, Halmstad Arena, Frölunda HC - Växjö Lakers,
Onsdag 18/8, kl 19:00, Strömstad Hockey Classic, Lionshov, Frölunda HC - Leksands IF,
Torsdag 19/8, kl 19:00, Strömstad Hockey Classic, Lionshov, Frölunda HC - Färjestad BK,
Torsdag 26/8, kl 17:00, Champions Hockey League, BK Mladá Boleslav – Frölunda HC,
Lördag 28/8, kl 20:05, Champions Hockey League, ZSC Lions Zürich – Frölunda HC.

Matchstatistik

Frölunda HC - Rögle BK 3-4 OT (1-1, 2-1, 0-1, 0-1) Skott: 31-26 (7-6, 13-7, 11-9, 0-4)
PIM: 8-6 (4-2, 0-4, 4-0, 0-0)

Period 1
0-1 (06:26) | Oskar Stål-Lyrenäs (Ludvig Larsson) PP1
1-1 (12:32) | Mattias Norlinder (Michael Špaček, Ryan Lasch) PP1

Period 2
1-2 (23:08) | Tyler Kelleher (utan assist)
2-2 (28:25) | Jens Olsson (Simon Edvinsson, Patrik Carlsson)
3-2 (34:48) | Mattias Norlinder (Joel Lundqvist, Ryan Lasch) PP1

Period 3
3-3 (49:13) | Tyler Kelleher (Thimo Nickl)

Förlängning
3-4 (61:54) | Dennis Everberg (Tony Sund, Tyler Kelleher) PP1

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Matt Tomkins)

Simon Edvinsson - Christian Folin
Mattias Norlinder - Stefan Elliott
Viktor Ekbom - Filip Johansson
Jens Olsson

Theodor Niederbach - Joel Lundqvist - Max Friberg
Elmer Söderblom - Michael Špaček - Jan Muršak
Jacob Nilsson - Nicklas Lasu - Daniel Torgersson
Mats Rosseli Olsen - Patrik Carlsson - Ryan Lasch

Efraim Larsson