Retur mot dom tyska tigrarna
Publicerad: 2022-11-21
FHC HERR
Retur i CHL och tyska Straubing Tigers på schemat, igen. Frölunda HC reser till Tyskland med en 4-0-ledning i ryggen. Bra, men inte säkert. I CHL kan allt hända, det har FHC själva visat flertalet gånger förut.

Måndag och Frölundas HC:s herrlag flyger till Straubing, Tyskland, för att spela den andra åttondelsfinalen av två i säsongens upplaga av CHL. Tisdag, nedsläpp 19.30 i Eisstadion am Pulverturm. Matchen sänds på SVT Play.

Från det första mötet har Frölunda med sig en 4-0-ledning. Målskyttar där var Joel Lundqvist (x2), Mats Rosseli Olsen och Liam Dower Nilsson. Under den gångna veckan har dock Dower Nilsson lämnat laget för spel med Västerås (lån) och rutinerade Loui Eriksson har tagit plats i truppen. Även Lucas Nordsäter har lämnat, i det fallet ett avslutat kontrakt.

I Straubing förväntas fullständig publikfest med ett tungt tryck från läktarhåll. Om det är något lag som har en sjunde spelare så blir det med hög sannolikhet hemmalaget. Välfyllda läktare väntar laget som under gruppspelet bland annat besegrade Färjestad.

Kommentar

Frölundas Anthony Greco kommenterar läget inför returmötet:
– Förväntningarna är att vi ska vinna men att det blir en tuff match. Straubing är mer nordamerikanska i stilen, vi visste att dom skulle vara tuffa direkt i första matchen också. Eftersom att vi leder nu så kommer dom att komma ut ännu hårdare. Dom har inget att förlora. Vi går in i matchen som att det står 0-0, säger han och lägger till:
– CHL är kul. Det är roligt att få se nya platser och andra lag än lagen i ligan. Det är många spelare som jag har mött förut så det är också kul.

Följ matchen via SVT Play eller Frölunda HC:s sociala medier.

Jonas Andersson