Övertidsseger i Halden
Publicerad: 2022-08-12
Jacob Nilsson dundrade in segerpucken på övertid. Frölunda HC vinner försäsongens första match med 4-3.

Mötet mellan Frölunda och Leksand inleddes målsnålt trots många lägen för båda lag. Frölunda tog ledningen i matchen först med 29 sekunder kvar av den första perioden. 1-0 genom Ryan Lasch. Därefter väntade en målfest där Frölunda både tappade och tog igen ledningen. Under andra perioden gick Leksand först upp till 2-1 innan Nicklas Lasu och Liam Dower Nilsson petade in varsin puck. Motståndarlaget hann även med att missa en straff på Lasse Johansson.

Den tredje perioden inleddes med högt tempo och tidigt i perioden kvitterade Leksand genom Jesper Kandergård. Resultatet stod sig perioden ut och matchen gick till övertid. Väl där kunde Jacob Nilsson, i powerplay, sätta dit segerpucken. Vinst 4-3.

"Det är en start"

Lagkapten Joel Lundqvist kommenterar matchen:
– Vi är igång och det är en start. Nu har vi något att jobba efter. Det är såklart mycket som kan bli bättre men det tillhör, det viktiga är att vi får en start. Det är tätt där ute och isen är svårspelad, då är det extra viktigt att vara stark över pucken och det är svårt att få till samma intensitet på träning. Bra att komma igång med matcher tidigt, säger han.

Frölunda HC spelar sin andra och sista match i Strömstad Hockey Classic redan imorgon, lördag. 16.00 väntar Färjestad och även den matchen visas på Expressen TV. Matchen spelas i norska Halden.