Lördag Lör 4 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Tisdag Tis 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Första pokalen i hamn

19 augusti 2021 21:46
Försäsong

Frölunda besegrade Färjestad, 3-1, och tog hem Strömstad Hockey Classic, för tredje året i följd.


Frölunda HC fick en pangstart mot Färjestad BK i andra matchen av Strömstad Hockey Classic. Redan efter 23 sekunder överlistades Färjestadmålvakten Henrik Haukeland av Karl Henriksson, som styrde in Christian Folins skott och en omedelbar Frölundaledning inför de 170 åskådarna som fick vara på plats i Lionshov Ishall.
Färjestad skulle dock replikera kvickt, knappt tre minuter senare, när Per Åslund hittade pucken i en rörig situation vid Matt Tomkins i Frölundamålet och spräckte kanadensarens nolla.

Den inledande målskytten, Henriksson, var en riktigt pigg injektion i ett Frölunda som inledde på ett starkt sätt och kändes påkopplade från start. Henriksson hade ytterligare två fina möjligheter att utöka sin målskörd i den första perioden. Först när han äntrade zon, rundade en Färjestadsback och bröt sig in på mål, därefter när Max Friberg och Linus Nässén – med ett otroligt vackert klapp-klapp-spel – serverade Karl i slottet, som även den gången blev stoppad av Haukeland.
Frölunda skulle dock ändå gå till pausvila i ledning efter en mycket stark period. Patrik Carlsson stod helt rätt placerad vid ena stolpen, fick en sargstuds rakt på bladet och stötte in 2-1.

Den intensitet vi fick se i matchöppningen och över stora delar av den första perioden skulle trappas ned något efter första paus och det blev en tightare, mer samlad matchbild därefter. Men det var ett Frölunda som ändå skulle ha full kontroll på den här tillställningen och stötte bort det allra mesta av Färjestads offensiva försök. När värmlänningarna såväl kom igenom försvaret stötte de emot nästa hinder, Matt Tomkins, som visade prov på ett smittande lugn, stabilitet och stod för en väl genomförd match.

I de avslutande minuterna av den andra perioden kom Frölunda till något längre attacker, skapade tryck i Färjestads zon och skulle så småningom också utöka ledningen när drygt en minut återstod av akten. Ny, ifrån just Färjestad, inför den här säsongen så har Jacob Nilsson under försäsongen prickat formen mycket fint. Även mot Färjestad skulle Nilsson hålla sig framme när han styrde in 3-1-pucken på Christian Folins skott och blev därmed målskytt för tredje matchen i följd.

Per Åslund var allra närmast att i den tredje perioden föra Färjestad framåt och närmre när han prickade ribban bakom Tomkins med fem minuter spelade av slutakten. Närmre än så skulle man därefter dock aldrig komma, utan Frölunda städade av den tredje perioden på ett mycket stabilt vis och höll ganska enkelt ut tills slutsignalen gick. Segern innebar att Frölunda gick obesegrade igenom Strömstad Hockey Classic och fick lyfta pokalen för tredje året i följd.

– De två senaste matcherna har vi kommit ut sämre från start, varit mer avvaktande. I dag tycker jag vi kom ut och satte tonen direkt där vi fick ned puckarna djupt och vann närkamperna, kommenterade Jacob Nilsson efter slutsignalen.
– Formen känns bra. Det finns så klart alltid saker att jobba på, men det blir bättre och bättre. Även om det är i en träningsmatch så är det alltid kul att göra mål. Jag får hoppas att jag har en del kvar när säsongen startar.

De fyra försäsongsmatcherna är avklarade, i nästa vecka inleds tävlingsspelet med starten av Champions Hockey League-gruppspelet. På torsdag i Tjeckien mot BK Mladá Boleslav, på lördag mot ZSC Lions Zürich i Schweiz.

– Vi tar steg hela tiden, menade Jacob.
– I dag så tog vi kanske ännu större steg, spelade jämnare över 60 minuter och det skulle jag påstå är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Men vi har mer att hämta i press-spelet och att femmorna behöver komma ihop, hitta timingen och lära känna varandra, avslutade Jacob.

Kommande matcher
Torsdag 26/8, kl 17:00, Champions Hockey League, BK Mladá Boleslav - Frölunda HC,
Lördag 28/8, kl 20:05, Champions Hockey League, ZSC Lions Zürich - Frölunda HC,
Torsdag 2/9, kl 18:05, Champions Hockey League, Frölunda HC - BK Mladá Boleslav,
Lördag 4/9, kl 14:05, Champions Hockey League, Frölunda HC - ZSC Lions Zürich.

Matchstatistik

Frölunda HC - Färjestad BK 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)
Skott:
27-31 (10-10, 12-8, 5-13)
PIM: 4-6 (2-2, 2-4, 0-0)
Åskådare: 170

Period 1
1-0 (00:23) | Karl Henriksson (Christian Folin, Max Friberg)
1-1 (03:17) | Per Åslund (utan assist) PP1
2-1 (18:01) | Patrik Carlsson (Jens Olsson, Filip Johansson)

Period 2
3-1 (38:49) | Jacob Nilsson (Christian Folin, Viktor Ekbom)

Period 3

Så här ställde Frölunda upp:
Matt Tomkins
(Niklas Rubin)

Viktor Ekbom - Christian Folin
Mattias Norlinder - Stefan Elliott
Jens Olsson - Filip Johansson
Anders Grönlund

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Jacob Nilsson - Michael Špaček - Theodor Niederbach
Elmer Söderblom - Nicklas Lasu - Johan Sundström
Linus Nässén - Patrik Carlsson - Ryan Lasch
Daniel Torgersson