En målvakt först in
Publicerad: 2024-04-30
FHC HERR
Norske landslagsmålvakten Tobias Normann spelar för Frölunda nästa säsong.

I förra veckan försvann en handfull spelare från truppen, bland annat målvakten Frans Tuohimaa. Finländarens ersättare heter Tobias Normann, en norsk målvakt från AIK.

”Det var inget svårt val. Frölunda är en vinnande förening som sätter stolthet i det dagliga arbetet. Truppen vet vad som gäller och det finns alla förutsättningar att utvecklas”, säger 22-åringen som är mycket väl medveten om vem han skall kampera ihop med:

”Lasse (Johansson) är en av anledningarna till att jag valde Frölunda. Han är en av Europas bästa målvakter, det finns mycket att snappa upp. Jag ser fram emot att samarbeta och lära mig av honom”.

Tobias Normann är fostrad i Stjernen Hockey och är skolad i Färjestads akademi. Säsongen 2023/2024 spelade han för AIK i Hockeyallsvenskan.

”Han har gjort en bra säsong i AIK. Tobias är en ung. lovande och driven målvakt”, kommenterar sportchef Fredrik Sjöström nyförvärvet.

Tobias Normann har skrivit på för två säsonger med Frölunda HC, till våren 2026, kommer att spela i nummer 30 och beskriver sig själv så här:

”Jag är en teknisk målvakt. Lugn, välskolad och bra på skridskorna. Jag försöker spela enkelt”.

Tobias Normann

Ålder: 22 år.
Position: Målvakt.
Plockar: Vänster.
Längd: 186 cm.
Vikt: 85 kg.
Tröjnummer: 30
Moderklubb: Stjernen Hockey.
Klubbar: Stjernen Hockey, Färjestad BK, Sparta Sarpsborg, Comet Halden, AIK.

Peter Kymmer
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24