Säsongen är över
Publicerad: 2024-04-18
FHC HERR
Säsongen är över för Frölunda HC:s del efter en 1-4-förlust borta mot Skellefteå AIK i den sjunde, avgörande semifinalen.

Den sjunde semifinalen började tungt för Frölunda HC:s del, som redan efter 91 sekunder åkte på matchens första utvisning och knappa minuten senare släppte in första pucken när Jonathan Johnson smällde in ett direktskott och gav hemmalaget Skellefteå AIK en tidig 1-0-ledning.

Jere Innala var en spelare som stack ut hos gästerna och när han blev frispelad av Jayden Halbgewachs gjorde han precis som i slutskedet av den sjätte semin - lade elegant in pucken mellan benen på Linus Söderström och kvitterade tillställningen med sitt elfte mål i SM-slutspelet.

Det här var en match där Skellefteå var avsevärt mer påkopplade, spelade mer strukturerat och distinkt medan Frölunda hade stora svårigheter att flytta pucken på rätt sätt, fastnade i speluppbyggnad och inte skapade alls mycket till farligheter. Istället återtog Skellefteå ledningen snabbt efter Innalas kvittering och kunde i mittakten forcera ned Frölunda i många, långa anfall där Linus Lindström till sist också utökade ledningen till 3-1 i spel fem mot fyra.

Säsongen är över

Skellefteå stod för en strålande tredjeperiod där man stängde mittzon, drog isär Frölunda och städade på ett metodiskt och kliniskt sätt av matchen. Frölunda hade i ärlighetens namn inte någonting alls att komma med i den tredje perioden och ingav känslan av att det intensiva slutspelsmatchandet tagit ut sin rätt.

Matchen slutade till sist 4-1 till Skellefteå efter ett mål i tom bur, ett resultat som innebär att Skellefteå avancerar till final med 4-3 i matcher och att säsongen är över för Frölundas del.

- I en serie över sju matcher så vinner alltid det bästa laget. Skellefteå var lite bättre än oss, framför allt i den här matchen och i synnerhet i powerplay, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen och utvecklade:

- Den här matchen blev jobbig mentalt för oss att spela. Vi började jaga direkt, tappade tålamodet att spela försvarsspel och det kändes som om att vi spelade hela matchen i uppförsbacke. Då är det svårt att hitta energin. Vi kom inte upp i nivå idag, menade Roger.

- Jag är otroligt stolt över hur det här laget har växt samman, hur de har spelat för varandra och tagit ansvar för att göra varandra bättre. Vi stod vid ett vägskäl i fjol, ville satsa ungt och göra en generationsväxling. Att laget skulle växa ihop så här fort att vi skulle pressa Skellefteå till en sjunde, avgörande är imponerande av de här spelarna. Samtidigt, jag vill alltid vinna och är inte nöjd. Det är ingen i omklädningsrummet just nu. Men idag räckte vi inte till, Skellefteå är väldigt duktiga, avslutade Roger.

Matchstatistik | Semi 7:7

Skellefteå AIK - Frölunda HC 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)
Skellefteå vidare med 4-3 i matcher
Skott:
 26-22 (13-7, 7-9, 6-6)
PIM: 4-10 (2-4, 0-2, 2-4)
Åskådare: 5801

Period 1
1-0 (02:28) | Jonathan Johnson (Oscar Lindberg, Jonathan Pudas) PP1
1-1 (06:26) | Jere Innala (Jayden Halbgewachs, Tom Nilsson)
2-1 (09:37) | Martin Dzierkals (Filip Sandberg, Arvid Lundberg)

Period 2
3-1 (36:24) | Linus Lindström (Dylan Sikura, Axel Sandin Pellikka) PP1

Period 3
4-1 (57:02) | Max Lindholm (utan assist) ENG

Så här ställde Frölunda upp:

Max Friberg - David Edstrom - Malte Strömwall
Isac Born - Nicklas Lasu - Carl Klingberg
Jere Innala - Erik Borg - Jayden Halbgewachs
Erik Thorell - Noah Hasa - Linus Öberg
Otto Stenberg

Henrik Tömmernes - Albin Sundin
Pontus Johansson - Christian Folin
Linus Högberg - Tom Nilsson
Isac Heens

Lars Johansson
(Frans Tuohimaa)

STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24