Två Frölundaspelare i första draftrundan
Publicerad: 2023-06-29
FHC
Dag 1 av NHL-draften 2023 inleddes i Nashville under onsdagsnatten, svensk tid, och innehöll två draftade Frölundaspelare.

Ungefär samtidigt som klockan slog 4:00 på morgonen hemma i Göteborg så fick Otto Stenberg kliva upp på scenpodiet i Bridgestone Arena, Nashville, för att trä på sig St. Louis Blues matchtröja efter att ha blivit tingad i och med NHL-draftens 25:e val. På frågan vad Otto vet om laget så svarade han ärligt:

- Inte mycket alls, jag känner till Alex Steen ... Jag är nära vän med Dalibor Dvorský (Dalibor har tillbringat de senaste säsongerna i AIK och blev vald av St. Louis som #10, reds. anm), så jag blev väldigt glad när jag förstod att vi blivit draftade av samma lag, förklarade Otto i en kort intervju i ESPN:s draftsändning.

- Att ha spelat mot äldre spelare så mycket som jag gjort under den gångna säsongen har hjälpt mig mycket och tvingat mig att till exempel bli starkare med puck och spela smartare, avslutade Otto.

Med den första rundans 32:a och sista val klev Vegas Golden Knights upp på podiet och tingade David Edstrom, vilket innebar att det var tredje gången genom tiderna som två Frölundaspelare draftats i en och samma förstarunda. De två tidigare tillfällena ägde rum 2001 (Fredrik Sjöström, vald som #11 av Phoenix Coyotes och Jens Karlsson, #18 Los Angeles Kings) och 2008 (Erik Karlsson, #15 Ottawa Senators och Anton Gustafsson, #21 Washington Capitals). 

På presskonferensen efteråt sa David Edstrom följande om Vegas Golden Nights:

- Det känns riktigt häftigt, det är en ny klubb som har haft riktigt stora framgångar det senaste så det är kul att tillhöra den organisationen. 

I övrigt tingades totalt sex svenskar i den inledande rundan, där Leo Carlsson plockades, något överraskande, av Anaheim Ducks redan som #2 bakom den länge väntade draftettan Connor Bedard.

Hela draftlistan ser du i detaljerad form här. På torsdagseftermiddagen kl 17:00, svensk tid, slutförs draften med rundorna 2 till och med 7. Draften går att se live hos Viaplay.

Efraim Larsson
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24