Lycka till på VM, Max!
Publicerad: 2024-05-08
FHC HERR
VM-truppen för herrlandslagets turnering är uttagen och presenterad. Vår lagkapten Max Friberg är med – tillsammans med flera spelare som tidigare spelat för Frölunda.

Det är maj och det är dags för hockey-VM. I år spelas turneringen i Tjeckien mellan 10-26 maj med spelorter Ostrava och Prag. 

När förbundskapten Sam Hallam idag presenterade truppen kunde vi se att Max Friberg hade en plats i laget. Sam Hallam kommenterar truppen så här i landslagets pressmeddelande:

– Vi har en trupp med spets och bredd. Jag ser också en god balans med tydliga roller för alla. Jag och övriga teamet har redan fått lära känna stora delar av truppen, vilket är positivt. Vi känner alla en stor förväntan inför vad vi är kapabla till, och det är nu det stora jobbet börjar, säger Sam Hallam, förbundskapten Tre Kronor.

Övriga "Frölundaspelare" i truppen

I resten av truppen får Max Friberg sällskap av flera spelare med historik i Frölunda. På backsidan kommer vi att få Rasmus Dahlin, Erik Karlsson och Lukas Bengtsson spela. På forwardssidan Lucas Raymond, Victor Olofsson och Carl Grundström.

Stort lycka till, Sverige. Och extra stort lycka till alla spelare som har varit hos oss i Frölunda.

Sverige inleder VM på fredag, 20.20, mot USA.

Klicka här för att läsa mer hela truppen, matchtider och om Sveriges jakt på VM-guld.

Frölunda HC
STOLTA HUVUDPARTNERS 23/24